Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 12 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

Στο επίκεντρο των επαφών, που θα έχει ο κ. Πλέβνελιεφ στη Ντόχα, βρίσκονται η συνέχιση του διμερούς πολιτικού διαλόγου σε ανώτατο επίπεδο, η υπογραφή διμερών συμφωνιών, καθώς και η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στη Βουλγαρία.

Ο κ.Πλέβνελιεφ θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάν Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης του Κράτους (το νομοθετικό όργανο της μοναρχίας), Μομάχεντ μπιν Μουμπάρακ Αλ Κουλαϊφι.

Τις συναντήσεις θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των διπλωματικών ινστιτούτων των δύο χωρών, ένα μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για αμοιβαία συνεργασία και ανταλλαγή ειδήσεων μεταξύ του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΒΤΑ) και του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κατάρ, καθώς και μία συμφωνία για την αδελφοποίηση των πρωτευουσών των χωρών, των Δήμων Σόφιας και Ντόχας.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Κατάρ (Qatar Foundation) και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σεϊχά Μοζά Μπιντ Νάσερ Αλ Μισνέντ, ενώ θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Holding, Αχμάντ Αλ Σαήντ, καθώς και με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κατάρ και του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κατάρ.

Στη Ντόχα, ο κ.Πλέβνελιεφ θα συναντήσει και εκπροσώπους της βουλγαρικής κοινότητας στο Κατάρ.

Στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρόεδρο στην επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ μετέχουν ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών Στεφάν Βοντενίκαροφ, ο γενικός διευθυντής του ΒΤΑ Μαχίμ Μίνκεφ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σόφιας Ντόνκο Μπαρμπάλοβ, καθώς και επιχειρηματίες.