Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος παρουσίασε σήμερα στον Τύπο ένα φορτίο όπλων που η κυβέρνησή του υποστηρίζει ότι συμπεριλάμβανε πύραυλους κατασκευασμένοι από το Ιράν που επρόκειτο να παραδοθούν στη Γάζα —κάτι που η Τεχεράνη και Παλαιστίνιοι έχουν διαψεύσει—, κάλεσε τη Δύση να μην «παραπλανηθεί» από την ιρανική διπλωματία όσον αφορά τη φύση και τους σκοπούς του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Την περασμένη εβδομάδα το ναυτικό κατέλαβε στην Ερυθρά Θάλασσα ένα πλοίο που μετέφερε στρατιωτικό οπλισμό, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και 40 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας M-302 κατασκευασμένους στη Συρία και βεληνεκούς ικανού να πλήξει βαθιά στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. Εκτός των πυραύλων, στο φορτίο εντοπίστηκαν επίσης περίπου 180 βλήματα όλμων και περίπου 400.000 τουφέκια.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ενημερώθηκε από αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών για την αποστολή των όπλων και για έγγραφα που «συνδέουν» το φορτίο αυτό με το Ιράν. Από την πλευρά του, το Ιράν αλλά και η ηγεσία της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας απέρριψαν τις ισραηλινές κατηγορίες ως κατασκευασμένες.

«(Ο κόσμος) θέλει να αυταπατάται ότι το Ιράν έχει αλλάξει προθέσεις και (δεν επιδιώκει πια) να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Νετανιάχου. «Το μόνο που άκουσα ήταν μια σειρά από χλιαρές καταδίκες του Ιράν εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για αυτό το φονικό φορτίο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Αλλά γίναμε μάρτυρες χαμόγελων και χειραψιών εκπροσώπων της Δύσης με τους ηγέτες του ιρανικού καθεστώτος στην Τεχεράνη, την ίδια στιγμή που αυτοί οι πύραυλοι εκφορτώθηκαν στο Εϊλάτ» συμπλήρωσε Νετανιάχου, αναφερόμενος προφανώς στην επίσκεψη στην Τεχεράνη της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κάθριν Άστον.

«Πριν να είναι πολύ αργά, ο κόσμος πρέπει να απαλλαγεί από την ψευδαίσθηση στην οποία βρίσκεται τώρα και να αποτρέψει το Ιράν από το να αναπτύξει πυρηνικά όπλα », υποστήριξε ο Νετανιάχου.