Την ώρα που τα σενάρια γύρω από την τύχη του εξαφανισμένου Boeing 777  της Malaysian Airlines πληθαίνουν, μία άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση με προέλευση την Κίνα ισχυρίζεται πως βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η «Ταξιαρχία των Μαρτύρων» ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian Airlines με 239 επιβαίνοντες, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω στοιχεία για την πτήση MH370.

Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ο αποστολέας γράφει: «Εσείς σκοτώνετε έναν από την ομάδα μας, τότε εμείς σκοτώνουμε 100 ως αντίποινα».

Πάντως αξιωματούχοι της Μαλαισίας δεν φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο σημειωτέον εστάλη από ανώνυμη υπηρεσία, η οποία είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποια αρρωστημένη φάρσα και επομένως ούτε η οργάνωση να υφίσταται, ούτε να κρύβεται κάποιο μέλος της πίσω από την υπόθεση του αεροσκάφους.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ή αξιόπιστα στοιχεία που να δικαιολογούν τους ισχυρισμούς τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας Datuk Seri Hishammuddin Hussein.