Σε κέντρο κράτησης μεταναστών του Σίδνεϊ μεταφέρθηκε ένας 26χρονος Λιβανέζος που κατηγορείται ότι παντρεύτηκε ένα 12χρονο κορίτσι στην Αυστραλία. Στο ίδιο κέντρο κρατείται και ο μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης που κατηγορείται για τον παράνομο γάμο του 12χρονου κοριτσιού με τον 26χρονο, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αυστραλία με φοιτητική βίζα. 

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν από 18 χρόνια. Ο 35χρονος θρησκευτικός ηγέτης κατηγορείται ότι τέλεσε τον παράνομο γάμο, ενώ ο φοιτητής αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες για σεξουαλική συνουσία με ανήλικο παιδί. 

Ο πατέρας του 12χρονου παιδιού δήλωσε ότι κατά την αντίληψή για το Κοράνι, ο μόνος τρόπος που το ζευγάρι θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο ήταν εάν παντρεύονταν. Είπε επίσης ότι δεν «ήθελε να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία της κόρης του». 

Ο παράνομος γάμος ήρθε στην επιφάνεια όταν ο 26χρονος προσπάθησε να γράψει το κορίτσι σε ένα σχολείο κοντά στο σπίτι όπου διέμεναν μαζί στο Σίδνεϊ.