Η σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους Ρίβα Στέενκαμπ δε θα μπορούσε να έχει φωνάξει αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από τη σφαίρα η οποία τη σκότωσε, κατέθεσε σήμερα ένας ιατροδικαστής στη δίκη για τον φόνο του μοντέλου, για τον οποίο κατηγορείται ο αθλητής των Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάθεση του Γκερτ Σαάιμαν μοιάζει να αντικρούει εκείνες πολλών γειτόνων του Πιστόριους, που ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει πριν και αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί από το σπίτι του στην Πρετόρια πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο ο Σαάιμαν δήλωσε ότι η Στέενκαμπ τραυματίστηκε πρώτα στο γοφό και στον αγκώνα και θα μπορούσε να έχει ουρλιάξει πριν ο Πιστόριους ρίξει την τελευταία του βολή, που ήταν μοιραία.

Ο Σαάιμαν εμφανίστηκε για δεύτερη ημέρα ενώπιον του δικαστηρίου όπου ο 27χρονος αθλητής δικάζεται από τις 3 Μαρτίου. Ένας φίλος του Πιστόριους, ο Ντάρεν Φρέσκο, κατέθεσε σήμερα και επιβεβαίωσε προηγούμενες καταθέσεις για δύο περιστατικά με πυροβολισμούς για τα οποία ο Πιστόριους επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει μία φορά μέσα από την ηλιοροφή ενός αυτοκινήτου και είχε πυροβολήσει επίσης μέσα σε ένα εστιατόριο, είπε ο Φρέσκο.