Άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη στην Τουρκία, την ώρα που χιλιάδες κόσμου βρίσκονται στο δρόμο για την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοή και ενώ νοσηλευόταν τους τελευταίους εννέα μήνες, από τραυματισμό στα επεισόδια του καλοκαιριού στη γειτονική χώρα.

Επεισόδια λαμβάνουν χώρα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, όπου οι αστυνομικοί προχωρούν σε ρίψη δακρυγόνων και νερού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους διαδηλωτές λέγοντας πως «προσπαθούν να βάλουν φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από τις εκλογές, αυτό δεν είναι δημοκρατική στάση»,

«Απευθύνω έκκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και της μη κυβερνητικές οργανώσεις που προκαλούν επεισόδια να επιδείξουν υπευθυνότητα. Όποιος έχει προβλήματα πρέπει να τα λύσει στην κάλπη στις 30 Μαρτίου» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στην Τουρκία διεξάγονται στις 30 Μαρτίου κρίσιμες δημοτικές εκλογές οι οποίες λαμβάνουν χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.