«Όχι οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα» λένε οι Γερμανοί πολίτες

«Όχι οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα» λένε οι Γερμανοί πολίτες

Εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας τάσσεται το 69% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ενώ η πλειοψηφία εκφράζει ανησυχία για ενδεχόμενες συνέπειες που θα υποστεί και η Γερμανία από την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Γερμανορωσικού Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου, μόνο το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ενδεδειγμένο μέσο διευθέτησης της κρίσης, ενώ το 69% εκτιμά ότι τα οικονομικά μέτρα δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Επιπλέον το 64% ανησυχεί για ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες της κρίσης και στην Γερμανία, με το 32% να δηλώνει το αντίθετο.

Το 57% των Γερμανών θεωρεί υπεύθυνη για την κρίση την προηγούμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ στο ερώτημα, εάν η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου για την Γερμανία, το 44% απαντά θετικά και το 49% εμφανίζεται να μην ανησυχεί. Το 64% πάντως εξακολουθεί να θεωρεί τη Ρωσία αξιόπιστο προμηθευτή πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως και πριν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο