current views are: 1

14 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση12:35

Αναστασιάδης: Ενήργησα ως θεματοφύλακας της ενότητας

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ως θεματοφύλακα της ενότητας και όχι ο άνθρωπος Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που τελικά καθόρισε τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Δημοσίευση 12:35’
αρθρο-newpost

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ως θεματοφύλακα της ενότητας και όχι ο άνθρωπος Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που τελικά καθόρισε τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας ως θεματοφύλακα της ενότητας και όχι ο άνθρωπος Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που τελικά καθόρισε τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, κατά την τελετή ορκωμοσίας των τριών νέων υπουργών, Υγείας Χρήστου Πατσαλλή, Παιδείας Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη, καθώς και του Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Συγκοινωνιών στο υπουργείο Άμυνας.

«Δεν θα σας αποκρύψω πως τις τελευταίες μέρες βρέθηκα μπροστά σε βασανιστικά διλήμματα, διλήμματα και επιλογές που έφερναν τις συνταγματικές επιλογές και τη πολιτική δεοντολογία σε σύγκρουση με τα ανθρώπινα συναισθήματα απέναντι σε καταξιωμένους συνεργάτες. Διλήμματα αν θα έπρεπε να σεβαστώ μια αβάσιμη και αδικαιολόγητη απόφαση ή αν θα αποδεχόμουν τους κανόνες της πολιτικής ηθικής, όπως διαπλάστηκαν στο πολιτικό μας σύστημα», ανέφερε στη ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι τα διλήμματα τον έφεραν προ του ερωτήματος αν θα έπρεπε να «τραυματίσει» τον θεσμό του Προέδρου ή να υποκύψει στο κάλεσμα της συνείδησής του.

«Το μόνο μου κριτήριο είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και όχι τα όποια κομματικά παίγνια», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος και εξήρε την άριστη τεχνοκρατική κατάρτιση των νέων υπουργών και τη διακεκριμένη παρουσία τους στην κοινωνία, ενώ τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντοτε στο πλευρό τους, προκειμένου να επιταχυνθούν οι στόχοι που έχουν αναληφθεί.

Πρώτος ορκίστηκε ο υπουργός Άμυνας και τέως υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος και ακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.


σχετικα αρθρα