Ο Όσκαρ Πιστόριους μέσα στα αίματα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Αυτές τις εικόνες αντίκρισαν οι αστυνομικοί, μόλις έφτασαν στο σπίτι του χρυσού παραολυμπιονίκη.

Οι φωτογραφίες, ανάμεσά τους και μια με το πτώμα της άτυχης γυναίκας, προκάλεσαν σοκ ακόμη και στον ίδιο τον Πιστόριους, που για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα έκανε εμετό στη θέα όσων είδε κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Παντού υπάρχουν αίματα: στους τοίχους, στο πάτωμα, στη σκάλα του σπιτιού του χρυσού Παραολυμπιονίκη στην Πρετόρια. 

Φαίνονται επίσης το όπλο με το οποίο ο Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη Στέενκαμπ, γιατί νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης όπως υποστηρίζει, αλλά και το μπαστούνι του κρίκετ το οποίο χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα του μπάνιου, όπου είχε προσπαθήσει να κρυφτεί η άτυχη γυναίκα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ανάμεσα στις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ήταν και μια με το άψυχο κορμί της Στέενκαμπ, καθώς ο χειριστής του μηχανήματος που έδειχνε τις φωτογραφίες, έδειξε (κατά λάθος;) και μια με το αιματοβαμμένο κορμί του θύματος.

Στην εικόνα αυτή, ο Πιστόριους έκανε εμετό κι φού συνήλθε ρώτησε γιατί έπρεπε να εμφανιστούν αυτές οι φωτογραφίες. 

Ο πρώην αστυνομικός Colonel Schoombie van Rensburg που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος εξήγησε τι είδε όταν έφτασε στο σπίτι του Πιστόριους, καταθέτοντας πως βρήκε αίματα και μεγαλύτερα ίχνη αιμορραγίας στο ισόγειο του σπιτιού. Εκεί, όπως περιέγραψε, βρήκε το πτώμα της Στέενκαμπ καλυμμένο με πετσέτες και πλαστικές σακούλες.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, βρήκε τον Πιστόριους σε πολύ συναισθηματική κατάσταση να πηγαίνει πάνω κάτω. "Τον ρώτησα τι έγινε αλλά δε μου απάντησε, έκλαιγε", είπε.