Χιλιάδες Βρετανοί από όλη της χώρα κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, για να πάρουν μέρος σε διαδήλωση κατά των κυβερνητικών μέτρων περικοπών. Eπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνοντας μπογιά και λαμπτήρες γεμάτους με αμμωνία προς τους αστυνομικούς, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την Guardian πραγματοποίησαν επίθεση κατά γνωστού πολυκαταστήματος, του Topshop στην Oxford Street.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων υπολογίστηκε πάνω από 400.000.

"Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. "Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι", σημείωσε.

Paint-splattered-police-l-007 (Πηγή: Guardian)

Η πορεία διοργανώθηκε από το Κογκρέσο των Εργατικών Συνδικάτων και εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση στη χώρα εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες, και η μεγαλύτερη πορεία γενικότερα μετά τη διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003. Περίπου 4.500 αστυνομικοί επιστρατευθηκαν.

Στην πορεία συμμετείχαν, εκτός από τα μέλη των εργατικών συνδικάτων, φοιτητές που διαμαρτύρονται για την αύξηση των διδάκτρων, συνταξιούχοι και διάφορες άλλες ομάδες πολιτών και ακτιβιστών, καθώς και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.

Η πορεία πέρασε μπροστά από τη Βουλή των Κοινοτήτων και τα κυβερνητικά κτίρια του Γουάιτχολ για να καταλήξει το απόγευμα σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χάιντ Παρκ.