Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι δυνάμεις του έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου της χώρας με την τοποθέτηση ειδικής φρουράς για τη φύλαξή του δικτύου. 

Με ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι κατόπιν εντολής του ουκρανού πρωθυπουργού «εξασφαλίστηκε η ομαλή λειτουργία των πιο σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της υποδομής της χώρας» χωρίς να δοθούν όμως περαιτέρω λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις. 

Μετά την προειδοποίηση του Κρεμλίνου ότι θα μπορούσε να στείλει δυνάμεις για την προστασία των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ουκρανίας από τους εθνικιστές τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις απειλές μιας ακροδεξιάς ομάδας που ανέφερε ότι θα μπορούσε να τιμωρήσει μια ρωσική εισβολή με επιθέσεις σε αγωγούς που μεταφέρουν το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας προς τη Δυτική Ευρώπη. 

Η Ουκρανία είναι σε πολύμηνη αναταραχή που εντάθηκε το τελευταίο διάστημα μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς και την παρέμβαση της Μόσχας στην Κριμαία.