Οι αρχές της Ιορδανίας παρέπεμψαν σε δίκη χθες 21 ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάαντ Σρουρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σρουρ είπε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην διάρκεια των ταραχών -που διέλυσε βίαια η αστυνομία- και η νεκροψία απέδειξε ότι υπέκυψε σε καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των γεγονότων, την οποία ο Σρουρ επανέλαβε το Σάββατο, η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τις συγκρούσεις ανάμεσα σε πιστούς στο στέμμα συγκεντρωμένους που πετούσαν πέτρες και εκατοντάδες διαδηλωτές που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας και αυτοαποκαλούνται "Η Νεολαία της 24ης Μαρτίου".

Αντίθετα, ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών κι αυτόπτες μάρτυρες είπαν στα ΜΜΕ το Σάββατο ότι η συγκέντρωση δέχθηκε επίθεση τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από φιλοκυβερνητικούς που πέταγαν πέτρες.

Η συμπεριφορά των υπηρεσιών ασφαλείας προκάλεσε έντονες επικρίσεις χθες από αρκετές οργανώσεις των κοινωνίας των πολιτών, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Εθνικό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και συνδικάτα.