Σε μια νέα σημαντική αποκάλυψη προχώρησε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο χρυσός παραολυμπιονίκης είχε παραγγείλει έξι όπλα, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία στη Νότια Αφρική η οποία επιτρέπει μέχρι τέσσερα όπλα σε όποιον διαθέτει άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Η παραγγελία είχε γίνει την περίοδο που η Ρίβα Στέενκαμπ πυροβολήθηκε, ενώ η αξία των όπλων, μεταξύ των οποίων δύο καραμπίνες και ένα ημιαυτόματο, έφτανε τα 3.200 ευρώ.

«Η παραγγελία ακυρώθηκε ένα μήνα μετά το συμβάν», κατέθεσε στο δικαστήριο ο έμπορος όπλων, τον οποίο ο αθλητής γνώρισε το 2012, μέσω κοινού φίλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πιστόριους έδειχνε μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για τα όπλα.

Μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και τα αρχεία της παραγγελίας: μεταξύ αυτών και ένα ερωτηματολόγιο που είχε συμπληρώσει ο Πιστόριους λίγο πριν τον θάνατο του 29χρονου μοντέλου και στο οποίο δήλωνε πως γνωρίζει ότι το να πυροβολήσει κανείς εναντίον κάποιου εισβολέα, ακόμα και στο σπίτι του, είναι παράνομο.