Ο Πιστόριους είχε παραγγείλει όπλα πριν τον φόνο!

Ο Πιστόριους είχε παραγγείλει όπλα πριν τον φόνο!

Σε μια νέα σημαντική αποκάλυψη προχώρησε μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο χρυσός παραολυμπιονίκης είχε παραγγείλει έξι όπλα, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία στη Νότια Αφρική η οποία επιτρέπει μέχρι τέσσερα όπλα σε όποιον διαθέτει άδεια οπλοκατοχής και οπλοφορίας.

Η παραγγελία είχε γίνει την περίοδο που η Ρίβα Στέενκαμπ πυροβολήθηκε, ενώ η αξία των όπλων, μεταξύ των οποίων δύο καραμπίνες και ένα ημιαυτόματο, έφτανε τα 3.200 ευρώ.

«Η παραγγελία ακυρώθηκε ένα μήνα μετά το συμβάν», κατέθεσε στο δικαστήριο ο έμπορος όπλων, τον οποίο ο αθλητής γνώρισε το 2012, μέσω κοινού φίλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πιστόριους έδειχνε μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για τα όπλα.

Μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και τα αρχεία της παραγγελίας: μεταξύ αυτών και ένα ερωτηματολόγιο που είχε συμπληρώσει ο Πιστόριους λίγο πριν τον θάνατο του 29χρονου μοντέλου και στο οποίο δήλωνε πως γνωρίζει ότι το να πυροβολήσει κανείς εναντίον κάποιου εισβολέα, ακόμα και στο σπίτι του, είναι παράνομο. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο