Την ώρα που βγαίνουν στη δημοσιότητα υποκλοπές από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Τούρκου πρωθυπουργού , την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν δίνει εντολή ο προϋπολογισμός της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) να μην έχει τέλος. Να μπορεί η συγκεκριμένη υπηρεσία να δαπανά όσο χρήματα θέλει και όπως θέλει.

Ίσως γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό η ΜΙΤ θα μπορέσει να πιάσει αυτούς που του έκαναν τις υποκλοπές ή να τον προστατεύσουν από μελλοντικές παρακολουθήσεις.

Για την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη στην εφημερίδα Zaman διατυπώνονται ανησυχίες ότι η νέα διάταξη θα μπορούσε να μετατρέψει την Τουρκία σε «κράτος πληροφοριών».

Μετριοπαθή στάση κρατάει η εφημερίδα Μilliyet που αρκείται στο να αναφέρει ότι με τη νέα ρύθμιση δε θα υπάρχει... ανάγκη για διενέργεια διαγωνισμών προκειμένου για προμήθειες στην ΜΙΤ.

Ο προϋπολογισμός χωρίς πλαφόν δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και είναι μία απρόσμενη ενέργεια που ίσως να γίνεται σε μία στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός βλέπει «να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του».

Γ .Κοκ.