current views are: 1

18 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση14:41

Σερβία: Λεπτομέρειες για τη σύλληψη του βαρώνου των ναρκωτικών αποκάλυψε ο Βούτσιτς

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του επονομαζόμενου βαρόνου των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας 15 υπηρεσιών από τη Σερβία το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και μελλοντικός πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Δημοσίευση 14:41’
αρθρο-newpost

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του επονομαζόμενου βαρόνου των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας 15 υπηρεσιών από τη Σερβία το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και μελλοντικός πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του επονομαζόμενου βαρόνου των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας 15 υπηρεσιών από τη Σερβία το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και μελλοντικός πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, που ήταν ανοιχτή για τα ΜΜΕ, ο κ. Βούτσιτς ανέφερε ότι τις τελευταίες 270 ημέρες οι υπηρεσίες ασφάλειας της Σερβίας, σε συνεργασία με υπηρεσίες τρίτων χωρών, παρακολουθούσαν τον Σάριτς και συνεργάτες του, χρησιμοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Στο διάστημα αυτό, ο καταζητούμενος έμπορος ναρκωτικών μετακινούνταν συνεχώς σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο κ. Βούτσιτς -μεταξύ άλλων- ευχαρίστησε και τις υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη CIA για τη βοήθεια που παρείχαν στον εντοπισμό και την παρακολούθηση του Σάριτς.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης αποκάλυψε, επίσης, ότι στις 24 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος του Σάριτς επικοινώνησε με την υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Σερβίας (BIA) και δήλωσε ότι ο πελάτης του θέλει να παραδοθεί στις σερβικές αρχές χωρίς όρους.

Το μόνο αίτημα που έθεσε ήταν να τού επιτραπεί να συναντηθεί με την οικογένειά του (σύζυγο, κόρη και γιο) για μισή ώρα πριν από τη σύλληψή του. Έτσι, συνέχισε ο κ. Βούτσιτς, ο Ντάρκο Σάριτς έφτασε με αεροπλάνο ξένης χώρας στον διεθνή αερολιμένα της Ποντγκόριτσα, στο Μαυροβούνιο και αφού συναντήθηκε με τους συγγενείς του, στην ουδέτερη ζώνη, κατευθείαν «πέταξε» για το Βελιγράδι, συνοδεία ανδρών της σερβικής υπηρεσίας ασφάλειας, όπου και συνελήφθη.

Ο Αλεξάνταρ βούτσιτς δεν θέλησε να αποκαλύψει από ποια χώρα έφτασε στο Μαυροβούνιο ο Σάριτς διότι η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι καταζητούνται ακόμη 18 συνεργάτες του.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι παραδόθηκε, όταν διαπίστωσε ότι «έσφιγγε» ο κλοιός γύρω του και δεν είχε τρόπο διαφυγής.

Ο Ντάρκο Σάριτς κατηγορείται για διακίνηση 5754 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρη η περιουσία του Σάριτς, μελών της οικογένειάς του και συνεργατών του δημεύτηκε πριν από δύο χρόνια, προσωρινά, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Ο Ντάρκο Σάριτς, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή του ειδικού δικαστηρίου για το οργανωμένο έγκλημα, κρίθηκε προφυλακιστέος.


σχετικα αρθρα