Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη δίκη του χρυσού παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, καθώς σύμφωνα με τον ανθυπασπιστή Bennie van Staden, η αστυνομία αλλοίωσε αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ.

Όπως είπε ο ανθυπασπιστής και φωτογράφος της αστυνομίας, το σπίτι του παραολυμπιονίκη ερευνήθηκε και φωτογραφήθηκε λεπτομερώς, ωστόσο αρκετά αποδεικτικά στοιχεία μετακινήθηκαν, γεγονός που αλλοίωσε την έρευνα.

Ο ίδιος δήλωσε πως τράβηξε εκατοντάδες φωτογραφίες από το σπίτι του Πιστόριους τις ώρες που ακολούθησαν μετά το φόνο της Στέενκαμπ. Ανάμεσα στις φωτογραφίες ήταν οι κηλίδες από αίμα, κάλυκες, το όπλο του φόνου, ένα μπαστούνι του κρίκετ. 

Όμως τόνισε ότι οι φωτογραφίες του είχαν διαφορές με εκείνες που τράβηξαν αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, κάτι που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως αποδεικτικά στοιχεία είχαν μετακινηθεί από την αρχική τους θέση.

Ο van Staden, που κατέθεσε στη δίκη Πιστόριους, παραδέχτηκε ότι οι φωτογραφίες υποδεικνύουν ότι αποδεικτικά στοιχεία είχαν μετακινηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συλλογής τους από τους άνδρες της αστυνομίας. 

Ο συνήγορος του Πιστόριους, Μπάρι Ρουξ, εμφάνισε στο δικαστήριο φωτογραφίες του van Staden κι άλλου αστυνομικού, τονίζοντας ότι ήταν εμφανές πως στοιχεία είχαν αλλάξει θέση. 

Παράλληλα, χρησιμοποίησε αναφορές από εκείνη την ημέρα για να αποδείξει πως οι δυο αστυνομικοί που έβγαζαν φωτογραφίες ήταν, κάποιες φορές, στο ίδιο δωμάτιο, παρόλο που ο van Staden υποστήριξε πως δούλευε μόνος.