Οι διαπραγματεύσεις στην Υεμένη για μια μεταβίβαση της εξουσίας από τον πρόεδρο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ διεκόπησαν και δεν αναμένεται άμεσα να επαναληφθούν, δήλωσε σήμερα ένας συνεργάτης κορυφαίου στρατηγού που συντάχθηκε με τους διαδηλωτές.

"Χθες το βράδυ σταμάτησαν", δήλωσε ο συνεργάτης του στρατηγού Αλι Μοχσέν. Ερωτηθείς, εάν αναμένει ότι θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, είπε: "Μέχρι τώρα, απολύτως όχι".

Ένας εκπρόσωπος του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης της Υεμένης είπε επίσης ότι οι συνομιλίες έχουν διακοπεί.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το κυβερνών κόμμα της Υεμένης πρότεινε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η οποία θα εκπονήσει ένα νέο Σύνταγμα που θα βασίζεται σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα ευθυγραμμισμένο με τις προσφορές για μεταρρυθμίσεις του Προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

"Μέλη της κεντρικής επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου τονίζουν την επείγουσα ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης επιφορτισμένης με την εκπόνηση νέου Συντάγματος για τη χώρα στη βάση ενός κοινοβουλευτικού συστήματος", αναφέρεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Υεμένη από τότε που άρχισαν οι λαϊκές διαμαρτυρίες, τον Ιανουάριο.