current views are: 1

19 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση07:35

Και νέα εισβολή, μετά τη Σεβαστούπολη, σε ουκρανική βάση του πολεμικού ναυτικού

Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ναυτική βάση της Σεβαστούπολης η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. 

Δημοσίευση 07:35’
αρθρο-newpost

Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ναυτική βάση της Σεβαστούπολης η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. 

Οι φιλορωσικές δυνάμεις στην Κριμαία παραβίασαν με ένα τρακτέρ την πύλη της Νότιας Βάσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Νοβοοζέρνε, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, και ελέγχουν πλέον την είσοδο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη συνέχεια οι “ρώσοι στρατιώτες” σταμάτησαν να προχωρούν και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένοπλους ουκρανούς στρατιωτικούς, διευκρίνισε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στη σελίδα του στο Facebook.

Νωρίτερα φιλορώσοι πολιτοφύλακες εισέβαλαν στην ναυτική βάση της Σεβαστούπολης η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο. 

Από πλευράς του ουκρανικού ναυτικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση με άνδρες να αποκλείουν τους πολιτοφύλακες οι οποίοι ωστόσο έσπασαν το ανθρώπινο φράγμα με αυτοκίνητα. 

Οι φιλορώσοι ζητούν από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη βάση ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν κληθεί και ασθενοφόρα, ωστόσο παραμένει άγνωστο το αν υπάρχουν τραυματίες. 

Κάποιοι τραγουδούν συνεχώς των ρωσικό ύμνο. 

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο BΒC πως οι ουκρανοί στρατιώτες που παραμένουν στην Κριμαία θα πρέπει να επιλέξουν είτε να ενταχθούν στον Ρωσικό στρατό είτε να αποχωρήσουν από τα εδάφη. 


σχετικα αρθρα