Οι έρευνες για την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines κλίνουν προς την πιθανότητα να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε πηγή της έρευνας. 

"Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κατευθύνθηκε προς νότον και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου", δήλωσε πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται. 

Το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς νότον βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου. 

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι ότι το αεροπλάνο πέταξε προς νότον, εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα. 

Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτικό site σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν "ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος" την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου ένα μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.