Τίποτε ύποπτο δεν αποκάλυψε η έρευνα για τους 239 επιβαίνοντες του Boeing των Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσαν οι μαλαισιανές αρχές, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ο πιλότος είχε σβήσει «δεδομένα» από τον εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του.

«Λάβαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο προφίλ επιβατών απ' όλες τις χώρες με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία για τους επιβάτες», πρόσθεσε. Δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο Boeing 777.

Την ίδια ώρα, η εξέταση του εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου του Boeing 777 αποκάλυψε ότι είχαν σβηστεί «δεδομένα».

«Δεδομένα είχαν σβηστεί από τον εξομοιωτή και εμπειρογνώμονες επιχειρούν να τα ανακτήσουν», διευκρίνισε ο Χισαμουντίν.

Επεισόδια με τους συγγενείς των επιβατών

Εξαγριωμένοι συγγενείς των 239 επιβαινόντων της πτήσης MH370 επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα τύπου όπου γίνεται η καθημερινή ενημέρωση για την τύχη του αεροπλάνου.

Πηγή φωτό: Reuters

Το επεισόδιο έγινε σήμερα το πρωί, όταν, σύμφωνα με το Sky News, οι συγγενείς των επιβατών επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν ένα πανό διαμαρτυρίας μέσα στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου.

Πηγή φωτό: Reuters

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος δύο γυναίκες συγγενείς των αγνοουμένων και τις χτύπησαν, πριν τις βγάλουν από την αίθουσα.

Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό στρέφονται οι έρευνες

Προς την πιθανότητα το αεροσκάφος να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό κλίνουν οι έρευνες, σύμφωνα με πηγή της έρευνας.

«Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κατευθύνθηκε προς νότον και ακόμη περισσότερο ότι έφθασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου», δήλωσε πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται. 

Το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς νότον βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου. 

Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτικό site σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν "ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος" την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370. 

Επιπλέον, σήμερα ένας φοιτητής από την Ταϊβάν δημοσιοποίησε μια φωτογραφία που βρήκε στην ιστοσελίδα Tomnod, η οποία φέρεται να δείχνει το εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines να πετά πάνω από τη ζούγκλα.

Η φωτογραφία αυτή έρχεται έπειτα από τις μαρτυρίες στην αστυνομία τουλάχιστον εννέα χωρικών του Kelantan στη Μαλαισία ότι έχουν δει τα φώτα στον ουρανό στο βόρειο - ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στη χρονική στιγμή που πιστεύεται ότι το αεροσκάφος άλλαξε κατεύθυνση ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι άκουσαν το δυνατό θόρυβο του κινητήρα.