Έναν άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος νεαρών κοριτσιών, που έμεναν σε τουριστικά θέρετρα στην Πορτογαλία μεταξύ 2004 και 2010, αναζητούν οι βρετανικές αστυνομικές αρχές για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν.

Η Μαντλίν, 3 ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Η πορτογαλική αστυνομία είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών, στη διάρκεια των οποίων ανακρίθηκαν κυρίως οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν.

Έπειτα από δύο χρόνια που εξέταζε την υπόθεση, η Βρετανία άνοιξε επισήμως έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλιν μετά από την έκκληση που απηύθυναν οι γονείς της στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η αστυνομία του Λονδίνου που ξεκίνησε την επανεξέταση της υπόθεσης το 2011 ανακοίνωσε, όπως αναφέρει το Reuters, ότι ερευνά πληροφορίες για 12 εγκληματικές ενέργειες που έγιναν σε πορτογαλικά θέρετρα. Δύο από τις 12 επιθέσεις έγιναν στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Σε τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ 2004 και 2006 ένας άνδρας επιτέθηκε σεξουαλικά εναντίον πέντε κοριτσιών ηλικίας 7-10 ετών την ώρα που εκείνα βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.