Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ανέβαλε επ' αόριστον την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση και ψηφοφορία επί απόφασης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κύρια αιτία της αναβολής είναι οι αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν καταθέσει διαφορετικά σχέδια ψηφίσματος στη Βουλή.

"Οι διαφορετικές εκτιμήσεις του συμπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ), του αντιπολιτευόμενου GERB και του εθνικιστικού 'Ατάκα' καθιστούν αδύνατη την έγκριση ομόφωνης απόφασης επί του θέματος" ανέφερε ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου Μιχαήλ Μίκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η αναβολή της συζήτησης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "προηγούμενο", τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

"Μήπως μπορείτε να μού αναφέρετε εσείς κάποιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που υιοθέτησε ψήφισμα για την Ουκρανία;" ήταν η ρητορική ερώτηση του κ. Μίκοφ προς τους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Alpha Research", δύο στους τρεις Βούλγαρους είναι αντίθετοι στην ένταξη της χώρας σε τυχόν ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με αφορμή την Κριμαία.

Βάσει της δημοσκόπησης, το 58% των ερωτηθέντων τάχθηκαν εναντίον της συμμετοχής της Βουλγαρίας ενώ το 38% υπέρ.