Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου όπου υποβαλλόταν σε θεραπεία για τον πόνο από τον οποίο υποφέρει στη μέση της κι αναμένεται να επιστρέψει στο Κίεβο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Η Γιούλια Τιμοσένκο πήρε σήμερα εξιτήριο από το Σαριτέ», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι η πρώην πρωθυπουργός ήθελε να φύγει σήμερα για να «επιστρέψει στο Κίεβο».

Η Τιμοσένκο, 53 ετών, υποβλήθηκε σε 10ήμερη θεραπεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Ο Ούβε Ντόλντερερ, ένας εκπρόσωπος του Σαριτέ επεσήμανε: «Οι πρώτες θεραπείες οδήγησαν σε μια βραχυπρόθεσμη βελτίωση (της κατάστασής της), ενώ μια δεύτερη σειρά ενέσεων έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να μειωθεί δραστικά ο πόνος και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του δεξιού της ποδιού».

«Το Σαριτέ συμβούλευσε την Γιούλια Τιμοσένκο να συνεχίσει την ανάρρωσή της στην Ουκρανία και να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί πατερίτσες μέχρις ότου επανέλθει πλήρως», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Τιμοσένκο έφτασε στο Βερολίνο στις 7 Μαρτίου το βράδυ και έκτοτε νοσηλευόταν στο Σαριτέ.

Αφού απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 23 Φεβρουαρίου, η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης εμφανίστηκε με αναπηρικό αμαξίδιο στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο για να μιλήσει στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.