Τουλάχιστον ένας στους δύο Γάλλους δηλώνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο (FN - ακροδεξιά) θα πρέπει να θεωρείται ως "ένα κόμμα όπως τα άλλα", σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA-Absoluce που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Les Echos και τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Στην ερώτηση, "εσείς προσωπικά πιστεύετε πως το Εθνικό Μέτωπο πρέπει σήμερα να θεωρείται ένα κόμμα όπως τα άλλα:", το 52% των ερωτηθέντων απάντησε "ναι", το 47% "όχι" και το 1% δήλωσε πως δεν έχει άποψη.

Είναι η πρώτη φορά που υπερισχύει το "ναι" στην ερώτηση αυτή. Τον Σεπτέμβριο του 2010 σε ανάλογη δημοσκόπηση το "ναι" είχε συγκεντρώσει 42% και το "όχι" 57%.

Αντίθετα, σύμφωνα με την BVA, το FN "παραμένει ελάχιστα αξιόπιστο στην μακροοικονομική του πολιτική".

Συγκεκριμένα μόνο το 17% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την πρόταση του κόμματος για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και το 15% την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζει το ινστιτούτο.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, το 25% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης είναι "καλή" (- 1% από τον Φεβρουάριο του 2011) και το 75% εκτιμά πως είναι "κακή", ποσοστό που αποτελεί νέο ρεκόρ πτώσης της δημοτικότητας.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 23 και 24 Μαρτίου σε δείγμα 1.192 ατόμων μεγαλύτερων των 15 χρόνων.

Ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, η αριστερά επικράτησε την Κυριακή στις τοπικές εκλογές στη Γαλλία, τα αποτελέσματα των οποίων χαρακτηρίζονται από μια νέα αποτυχία της δεξιάς και από την επιβεβαίωση της εγκατάστασης της ακροδεξιάς στην πολιτική σκηνή.