Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι διαμαρτυρήθηκε προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τα υποτιμητικά σχόλια από τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως αδύναμο. 

Ο Τζον Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό πρωθυπουργό και διαμαρτυρήθηκε όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέν Ψάκι. «Είναι σαφές ότι οι παρατηρήσεις του δεν ήταν εποικοδομητικές» είπε η Ψάκι στους δημοσιογράφους .Η κυβέρνηση Ομπάμα παρείχε καθόλη την περίοδο «υψηλό επίπεδο βοήθειας στην ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε η Ψάκι συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για την αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ του αποκαλούμενου Iron Dome. Όπως είπε η Ψακι ο Κέρι δεν πιστεύει ότι τα σχόλια του υπουργού Άμυνας «αντανακλά την άποψη της κυβέρνησης του Ισραήλ». 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν δήλωσε ότι η εικόνα του Ομπάμα στην κόσμο είναι "άτονη" υπό το φως των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή την Ουκρανία και στις σχέσεις με την Κίνα . Ο Μοσέ Γιααλόν έκανε αυτά τα σχόλια την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. μιλώντας συγκεκριμένα για την απογοήτευσή του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.