Πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, το HMS Echo, βρίσκεται στη ζώνη του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου εντοπίσθηκαν από δορυφόρο, πριν από τέσσερις ημέρες, δύο μεγάλα επιπλέοντα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777.

Νωρίτερα το νορβηγικό φορτηγό πλοίο Hoegh St. Petersburg είχε φθάσει στην περιοχή αυτή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Εκπρόσωπός της διευκρίνισε ότι στην περιοχή ήδη πέφτει το σκοτάδι, και έτσι τα χρονικά περιθώρια για την έρευνα στη ζώνη είναι πολύ περιορισμένα για σήμερα.

Το νορβηγικό πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο ακτικείμενα που εντοπίσθηκαν εδώ και τέσσερις ημέρες από δορυφόρο 2.500 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Νωρίτερα δύο αεροσκάφη, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό, είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις την περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν κάτι και ανέφεραν ότι σύννεφα και βροχή περιορίζουν την ορατότητα στη ζώνη των ερευνών.