Γαλλικές... καθυστερήσεις. Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η όποια απόφαση σχετικά με το εάν η γαλλική κυβέρνηση θα ακυρώσει την πώληση δύο πολεμικών πλοίων που έχει παραγγείλει η Ρωσία δεν θα ληφθεί πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Προχθές Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς είχε δηλώσει ότι η Γαλλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την πώληση των ελικοπτεροφόρων Mistral στο πλαίσιο ενός «τρίτου κύματος» κυρώσεων, αλλά ο Λε Ντριάν είπε ότι μια τέτοια προοπτική είναι πιο απομακρυσμένη.

«Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, έτσι το ζήτημα της πιθανής ακύρωσης θα τεθεί τον Οκτώβριο» Στο μεσοδιάστημα, «συνεχίζεται η κατασκευή των πλοίων» αυτών, τα οποία είναι ιδιαίτερα προηγμένα τεχνολογικά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως κέντρα συντονισμού και διοίκησης.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ διεμήνυσε πάντως ότι η Μόσχα σε περίπτωση αθέτησης της σύμβασης για την πώληση των Mistral από τη Γαλλία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

«Σε περίπτωση παραβίασης της σύμβασης για τα Mistral, η ρωσική πλευρά (. . .) θα απαιτήσει πλήρη αποζημίωση», είπε ο Μπορίσοφ.