current views are: 1

21 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση03:26

Ο αγώνας ενός Κροίσου…

Οι εμπειρίες της 15χρονης κόρης του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Άντριου Φόρεστ, στάθηκαν η αφορμή να αλλάξει εκ θεμελίων η ζωή του.

Δημοσίευση 03:26’
αρθρο-newpost

Οι εμπειρίες της 15χρονης κόρης του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Άντριου Φόρεστ, στάθηκαν η αφορμή να αλλάξει εκ θεμελίων η ζωή του.

Οι εμπειρίες της 15χρονης κόρης του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου Άντριου Φόρεστ, στάθηκαν η αφορμή να αλλάξει εκ θεμελίων η ζωή του.

Σήμερα έχει εγκαταλείψει το τιμόνι της μεγάλης εξορυκτικής εταιρείας που διηύθυνε με επιτυχία για σειρά ετών και ασχολείται αποκλειστικά με φιλανθρωπικές πράξεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει βάλει ως στόχο στη ζωή του την απελευθέρωση 30 εκατομμυρίων γυναικών κάθε ηλικίας που έχουν εμπλακεί στα δίχτυα σωματέμπορων που τις εκμεταλλεύονται.

Το παγκόσμιο αυτό δίκτυο εκπόρνευσης εκατομμυρίων γυναικών λειτουργεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά κυρίως στις πιο πλούσιες, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα προέρχονται από τις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Η ιστορία που άλλαξε τη ζωή του δισεκατομμυριούχου, από τη Δυτική Αυστραλία, άρχισε πριν πέντε χρόνια όταν η 15χρονη τότε κόρη του, Γκρέις, πήγε να εργαστεί ως εθελόντρια σε ένα ορφανοτροφείο του Νεπάλ. Λίγο αργότερα, η Γκρέις διαπίστωσε με φρίκη ότι τα παιδάκια που βοηθούσε, τα μεγάλωναν και τα προετοίμαζαν να εργαστούν ως πόρνες.

Όταν ο Άντριου Φόρεστ πληροφορήθηκε από την κόρη του τι συμβαίνει, δημιούργησε μια ομάδα η οποία προσπάθησε να βρει τι απέγιναν τα παιδάκια του ορφανοτροφείου. Τα περισσότερα πουλήθηκαν σε σωματέμπορους των Ινδιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα έστειλαν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος ο Φόρεστ ταξίδεψε αργότερα στην Ασία και συνάντησε ορισμένα από τα παιδιά αυτά. Ένα μάλιστα, που καταγόταν από το Κατμαντού, τού είπε ότι το έστειλαν σε μια άγνωστη χώρα που οι άνθρωποι φορούσαν μακριά φορέματα. Επρόκειτο για ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 9 χρόνων που -μετά από τρία χρόνια- οι άνθρωποι που το κακοποιούσαν σεξουαλικά, το έστειλαν με αεροπλάνο πίσω στην Ινδία, όπου και το συνάντησε ο Άντριου Φόρεστ, ο οποίος στο μεταξύ πληροφορήθηκε και άλλες τέτοιες φρικιαστικές ιστορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Τότε ήταν που ο Αυστραλός μεγιστάνας αποφάσισε να βοηθήσει τα ανυπεράσπιστα και ευάλωτα αυτά παιδάκια που πέφτουν θύματα καλά οργανωμένων συμμοριών που εκμεταλλεύονται 30 εκατομμύρια γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει και τη βοήθεια του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος όταν ανέλαβε επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας μίλησε ανοιχτά κατά της παγκόσμιας αυτής ντροπής. Η πρωτοβουλία του αυτή είχε συνέχεια, αφού επικεφαλής μεγάλων θρησκειών αποφάσισαν να δράσουν από κοινού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Άντριου Φόρεστ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο Βατικανό, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Παγκόσμιου Απελευθερωτικού Δικτύου, στο οποίο εκτός από τον ίδιο και τον πάπα Φραγκίσκο, συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ο Μεγάλος Ιμάμης της Αιγύπτου.


σχετικα αρθρα