Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος εντοπίστηκε στο γραφείο του λιπόθυμος από συνεργάτες του. 

Ο Τάσος Μητσόπουλος, 48 ετών, σύμφωνα με τους γιατρούς υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος γύρω στις 10 το πρωί, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η γρήγορη μετάβαση του στο Γενικό Νοσοκομείο απέτρεψε το μοιραίο και οι ιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. 

Ο νευροχειρουργός Άκης Λάμπρου δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει σε όλες τις δέουσες ιατρικές ενέργειες, για την όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία του ασθενούς. Τόνισε ότι λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας τού υπουργού Άμυνας, στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις από τους θεράποντες ιατρούς, εκτός εάν κριθεί αναγκαίο.

Ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής κάλεσε τους δημοσιογράφους να περιορισθούν στις ανακοινώσεις των γιατρών.

Νωρίτερα ο κ. Μητσόπουλος είχε συνάντηση στο Υπουργείο με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλη Παπαϊωάννου.

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρέθηκε η οικογένεια του. Μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου ακύρωσαν τις δραστηριότητες τους για να προστρέξουν στο Νοσοκομείο, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου

Ακυρώθηκε επίσης και η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η οποία θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είπε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες. Απεσταλμένος του κρατικού καναλιού ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, μετέδωσε ότι είναι ενδεχόμενο ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ανέλαβε το υπουργείο Συγκοινωνιών στην πρώτη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Κόμματος από την κυβέρνηση συνασπισμού.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά και Αβραμόπουλου

Τηλεφωνική επικοινωνία, είχε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνδέεται με μακρά φιλία με τον κ. Μητσόπουλο και μόλις έμαθε για το γεγονός έσπευσε να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του κ. Μητσόπουλου έδειξε και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος και από την πλευρά του συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον κύπριο υπουργό Άμυνας με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Ο έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Κυπρο και ενημερώνεται για την πορεία της υγείας του κ. Μητσόπουλο ενώ βοήθησε στη διακομιδή του νευροχειρούργου κ. Αλ. Ανδρέου στην Κύπρο διαθέτοντας αεροσκάφος του οποίου τα έξοδα ανέλαβε η κυπριακή κυβέρνηση.