Ενενήντα μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο κατευθυνόταν στη Σικελία διασώθηκαν χθες βράδυ από το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανοικτά του νησιού Γκόζο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι μετανάστες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου όταν το σκάφος τους βρισκόταν σε περιοχή που τελεί από τον εποπτεία της Μάλτας. Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στα πλοία που τους οδήγησαν στη χώρα αυτή. Πέντε γυναίκες χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες.

Τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσαν τις τελευταίες ημέρες περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες μετανάστες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum που άρχισε το περασμένο φθινόπωρο.

Λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών και της άναρχης κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη, οι αναχωρήσεις από τις ακτές αυτής της χώρας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την αρχή της χρονιάς, 10.000 μετανάστες έχουν φθάσει στις ιταλικές ακτές, αριθμός υπερδεκαπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013 (900), σύμφωνα με το ιταλικό Συμβούλιο Προσφύγων (CIR).

 

TAGS