Δεκάδες ένοπλοι κατέλαβαν το πρωί το αρχηγείο του τάγματος της αστυνομίας στο χωριό Ιντζάνα του βόρειου Ιράκ και στη συνέχεια εισέβαλαν στους χώρους του με ένα βυτιοφόρο όχημα γεμάτο με εκρηκτικά που ανατινάχθηκε σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο διοικητής του τάγματος και ο βοηθός του, αλλά ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παραμένει αδύνατο να διευκρινιστεί γιατί τα θύματα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης Σουλεϊμάν Πεκ, που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να ανταλλάσσουν πυρά με τους ενόπλους, οι οποίοι κατέλαβαν και μία άλλη πόλη στην περιοχή, την Σερχά.

Παράλληλα, σε άλλη περιοχή του Ιράκ, στα βόρεια, δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 11, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο θέρετρο Νάμρα Ταμάνια, στην πόλη Κιρκούκ, όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν την κουρδική γιορτή της πρώτης ημέρας της άνοιξης.