Στη σύλληψη 18χρονου έχει προβεί η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Επισκοπής, στην Κύπρο, στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης του θανάτου του 58χρονου τυφλού Παναγιώτη Ιωάννου.

Ο άτυχος 58χρονος κάηκε ζωντανός στις 21 του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι φίλου του στο Τραχώνι. 

Αρχικά το γεγονός είχε εκληφθεί ως ατύχημα, όμως αυτή η εκδοχή ανατράπηκε μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά και τις εξετάσεις ιατροδικαστή, που «έδειξαν» πως η πυρκαγιά στην κατοικία, τέθηκε σκόπιμα και κακόβουλα.

Η Αστυνομία μετά απο αξιολόγηση μαρτυρίας συνέλαβε τον 18χρονο γιο του θύματος και  τον οδήγησε ενώπιο του Δικαστηρίου των Βάσεων. Ο νεαρός τέθηκε με απόφαση του Δικαστηρίου υπό κράτηση, για περίοδο έξι ημερών. Σύμφωνα με την  μαρτυρία, που εξασφάλισαν οι εξεταστές της υπόθεσης, ο νεαρός κινείτο στην περιοχή του τραγικού συμβάντος, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 58χρονος τυφλός βρισκόταν μόνος του στο σπίτι του φίλου του, την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αφού ο τελευταίος είχε αποχωρήσει λίγο πριν για να διευθετήσει κάποια προσωπική του υπόθεση.