«Προσεύχομαι ο θεός να βοηθήσει», ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο Λευκωσίας όπου επισκέφθηκε τον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.
Ερωτηθείς για το πως νοιώθει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Νιώθω όπως ο κάθε άνθρωπος όταν νιώθει να χάνεται ένας δικός του άνθρωπος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε απόψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και πήγε απ' ευθείας στο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Μητσόπουλου, στενού του συνεργάτη για πολλά χρόνια.

Τρίτο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε απόψε αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη ύστερα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη το πρωί, λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφάλου.

Στο τρίτο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι αποφασίστηκε όπως συνεχισθεί η ήδη ακολουθούμενη αγωγή.

Προηγήθηκε διευρυμένο ιατρικό συμβούλιο στο οποίο παρακάθησαν ιατροί από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Ο κ. Μητσόπουλος έχει υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση από ομάδα νευρο-χειρουργών του νοσοκομείου, για τοποθέτηση ενδο- εγκεφαλικού καθετήρα με σκοπό τη ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως.

Ο Τάσος Μητσόπουλος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο το πρωί, ύστερα από λιποθυμία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του. Τον βρήκε αναίσθητο η ιδιαιτέρα του, λίγα λεπτά ύστερα από το πέρας συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Ελλάδας και ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρέσβη των Ηνωμένων πολιτειών.