Θλίψη εξέφρασαν τα κόμματα από όλους τους πολιτικούς χώρους για τον απροσδόκητο χαμό του υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, στον οποίο ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε για δύο και πλέον δεκαετίες, ανέφερε ότι ο Ελληνισμός, η Κύπρος και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, έχασαν έναν υπέροχο άνθρωπο με μοναδικό ήθος.

«Θα μας λείψει. Η σκέψη μας είναι στους οικείους και τους ευχόμαστε υπομονή και κουράγιο» είπε φανερά συγκινημένος.

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία το απόγευμα και μελέτησε τρόπους για να τιμηθεί ο εκλιπών.

Το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για την κηδεία θα καθορισθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο σε αποψινή συνεδρία του.

Όλα τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους εκφράζουν θλίψη για τον θάνατο του υπουργού και εξαίρουν το ήθος, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη μετριοπάθειά του.

Τα πολιτικά κόμματα επισημαίνουν ότι η απώλεια του Τάσου Μητσόπουλου, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.

Σημειώνουν ακόμη ότι ο Τάσος Μητσόπουλος, με τον ακέραιο, ευγενικό και πράο χαρακτήρα του, κέρδιζε επάξια τον σεβασμό, ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων.

Τέλος, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος και προς την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στο μεταξύ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζοντας θλίψη για τον θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου ανακοίνωσε ότι στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες όλων των κατηγοριών, οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια και πριν από την έναρξη όλων των αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Οι σημαίες στα στάδια κυματίζουν μεσίστιες.