Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου δέκα τραυματίσθηκαν σήμερα από ένοπλους μασκοφόρους οι οποίοι εισέβαλαν στη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία κοντά στη Μομπάσα, τη μεγαλύτερη πόλη στην τουριστική ακτή της Κένυας, και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των πιστών, έγινε γνωστό από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

"Δύο άνθρωποι που φορούσαν μάσκες μπήκαν στην εκκλησία και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μας", δήλωσε η Μάργκαρετ Μουάνγκι, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της περιφέρειας του Λικόνι --βρίσκεται λίγο νοτιότερα της Μομπάσα--, ο Ρόμπερτ Μουρέιτι, δήλωσε πως οι ένοπλοι σκότωσαν τους δύο πιστούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, και στη συνέχεια διέφυγαν.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, "περίπου δέκα άλλοι πιστοί τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο", πρόσθεσε ο Μουρέιτι χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιοι πραγματοποίησαν την επίθεση.

Η μαχητική σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ και υποστηρικτές τους στην Κένυα έχουν κατηγορηθεί για άλλες, προηγούμενες επιθέσεις με όπλα και χειροβομβίδες, οι οποίες είχαν στόχο εκκλησίες στη Μομπάσα και την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.
Η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη, την περασμένη Δευτέρα, δύο ανδρών οι οποίοι κυκλοφορούσαν στην Μομπάσα μ' ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και είναι ύποπτοι ότι ετοίμαζαν "μια μεγάλης έκτασης επίθεση". Κενυατικές και ξένες δυνάμεις παρακολουθούσαν τους δύο από τη Σομαλία.

TAGS