Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα στη νότια περιοχή των ερευνών για το αγνοούμενο αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

«Σήμερα το πρωί, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές», αναφέρει σε δήλωσή του ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών.

«Η Μαλαισία αμέσως διαβίβασε αυτές τις εικόνες στο αυστραλιανό κέντρο συντονισμού της διάσωσης» επισημαίνεται. Το υπουργείο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις δορυφορικές εικόνες.

H μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έχει αρχίσει σήμερα στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθουν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από το Boeing με τους 239 επιβαίνοντες.

Ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπισθεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική, εθεάθησαν χθες, Σάββατο, από ένα πολιτικό αεροπλάνο.

Πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είμαστε βέβαιοι, αλλά όπως φαίνεται έχουμε τώρα πολύ αξιόπιστες ενδείξεις και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα, πάντως όχι κάτι περισσότερο από ελπίδα, ότι πλησιάζουμε να μάθουμε τι συνέβη με το αεροπλάνο», δήλωσε.

Στο μικροσκόπιο το τηλεφώνημα της γυναίκας-μυστήριο

Οι αρχές εξετάζουν ένα ύποπτο τηλεφώνημα διάρκειας δύο λεπτών που έλαβε ο πιλότος του αεροσκάφους, Ζαχάρι Αχμάντ Σάχ (φωτό) μερικές ώρες πριν από την απογείωση. Το τηλεφώνημα έγινε από μία γυναίκα με κάρτα που δεν είχε δηλωθεί στη Μαλαισία

Όπως διαπιστώθηκε, αγοράστηκε πρόσφατα από τη γυναίκα αυτή, όμως φαίνεται πως δόθηκε ψεύτικη ταυτότητα. 

Η εξέλιξη αυτή εντείνει τις υποψίες για επαφές του 53χρονου κυβερνήτη με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όλοι όσοι μίλησαν με τον Ζαχάρι πριν από την πτήση έχουν ήδη εξεταστεί.