Θύμα ληστείας έπεσε η γιαγιά του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, η 'Αννα Μαρία, η οποία ζει λίγο έξω από την Φλωρεντία, στην περιοχή Ρετζέλο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα του Τιτσιάνο Ρέντσι, του πατέρα του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της σε αγνώστους, πιστεύοντας τα λεγόμενά τους ότι είναι φίλοι του γιού της.

Οι δυο άγνωστοι πρώτα συνομίλησαν σε φιλικό τόνο με την ηλικιωμένη γυναίκα και στην συνέχεια την χαιρέτησαν και βγήκαν από το διαμέρισμα.
Μετά όμως κατάφεραν να μπουν και πάλι στο σπίτι ανεβαίνοντας από το γκαράζ, το οποίο ήταν ανοικτό. Αφαίρεσαν σημαντικής αξίας χρυσά αντικείμενα και ένα χρυσό ρολόι του συζύγου της 'Αννα Μαρία Ρέντσι, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον πατέρα του ιταλού πρωθυπουργού, τον Τιτσιάνο Ρέντσι. Το 2012, η 'Αννα Μαρία Ρέντσι, είχε φωτογραφηθεί για το περιοδικό Oggi μαζί με τον εγγονό της, για να τον στηρίξει τότε στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.