current views are: 2

24 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση05:42

Αυστραλοί εντόπισαν δύο νέα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό – Ετοιμάζεται η περισυλλογή τους

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. 

Δημοσίευση 05:42’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. 

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας δύο αντικείμενα, ένα στρογγυλό και ένα πολυγωνικό, εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι. 

Εν τω μεταξύ νωρίς το πρωί οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα «λευκά αντικείμενα» που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.  

Εκπρόσωπος της Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο οποίο ανετέθη να ερευνήσει τις παρατηρήσεις που έγιναν από το κινεζικό αεροσκάφος από ύψος 33.000 ποδιών δεν κατόρθωσε να εντοπίσει κάτι.

Νωρίτερα, κινεζικό αεροπλάνο που συμμετέχει στις έρευνες για το μαλαισιανό Boeing 777 εντόπισε “αντικείμενα” στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. 

«H Κίνα ενημέρωσε τη Μαλαισία και την Αυστραλία ότι ένα κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε ένα μεγάλο αντικείμενο στο νότιο Ινδικό ωκεανό που μπορεί να σχετίζεται με το εξαφανισμένο Boeing» σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Τα αντικείμενα φαίνονται να είναι λευκά και τετράγωνα» πρόσθεσε το Xinhua, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Πρόσθεσε πως θα γίνει περαιτέρω ανάλυση προκειμένου να επιβεβαιωθεί κατά πόσον το ύποπτο αντικείμενο σχετίζεται με το αεροσκάφος 777 της Malaysia Airlines. 

Οι παρατηρήσεις έγιναν από στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Iliouchine-76 που έχει σταλεί από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών χωρών. 

Το πλήρωμα του κινεζικού αεροσκάφους μεταβίβασε τα νέα δεδομένα στις αυστραλιανές αρχές, καθώς και στο κινεζικό παγοθραυστικό Xuelong, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα αντικείμενα είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες από δορυφόρους της Γαλλίας, της Αυστραλίας και της Κίνας, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα.


σχετικα αρθρα