Το τελευταίο αντίο είπε η Κύπρος στον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 48 ετών το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος συντετριμένος αφίχθη με την σύζυγό του Άντρη στην εκκλησία, πέντε λεπτά πριν από την εξώδειο ακολουθία.

Το φέρετρο του Τάσου Μητσόπουλου, σκεπασμένο με την κυπριακή και την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα.

Πλήθος κόσμου, που βρίσκόταν έξω από το ναό χειροκροτούσε την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα.

"'Αξιος" και "αθάνατος" αναφωνούσε το πλήθος καθώς το φέρετρο εισερχόταν στο ναό. Παρατεταμένο και το χειροκρότημα με την είσοδο του φερέτρου εντός του ναού.

Η σύζυγος του Τάσου Μητσόπουλου Κατερίνα Βάτη και τα παιδιά τους, εναπόθεσαν  λίγα λουλούδια στο φέρετρο στάθηκαν για λίγο μπροστά από την φωτογραφία του αγαπημένου τους και άρχισαν να δέχονται τα συλλυπητήρια του κόσμου και της πολιτικής ηγεσίας.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η ομιλία της κόρης του Τάσου Μητσόπουλου Χαράς, κατά την κηδεία του υπουργού Άμυνας στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα.

"Δεν σου άρεσαν τα πολλά και τα μεγάλα λόγια γι' αυτό δεν θα πω πολλά" είπε η Χαρά, η οποία ευχαρίστησε τον πατέρα της για το ήθος και την ταπεινότητα με την οποία μεγάλωσαν η ίδια και ο αδελφός της.

Το επίθετό μας, είπε, είναι η σπουδαιότερη κληρονομιά που μας αφήνεις.

Ο έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσωπεί την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τα σχολεία της Λάρνακας έκλεισαν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.