«Μερικές φορές σε φοβάμαι», έγραψε σε μήνυμα η Ρίβα Στέενκαμπ στον χρυσό παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία της.

«Είμαι εγκλωβισμένη σε μια διπλή σχέση. Ακούω κάθε πέντε δευτερόλεπτα ότι βγαίνεις με άλλη γυναίκα, ωστόσο εκνευρίζεσαι όταν σου λέω αστείες ιστορίες από παλιές σχέσεις μου», έγραφε σε άλλο μήνυμα η σύντροφος του Πιστόριους.

Το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της σχέσης του είχε ανταλλάξει 1.709 μηνύματα, το 90% των οποίων διαβάστηκε στο δικαστήριο. Μερικά μάλιστα από τα μηνύματα ρίχνουν φως σε παλιότερες υποθέσεις στις οποίες είχε κατηγορηθεί ο Πιστόριους, όπως το περιστατικό με το όπλο στο εστιατόριο Tasha.

«Άγγελέ μου σε παρακαλώ μην πεις τίποτα. Ο Ντάρεν είπε ότι θα πάρει την ευθύνη. Δεν πρέπει να μαθευτεί», έγραψε ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης για ένα παλιό περιστατικό στο οποίο είχε κατηγορηθεί ότι έβγαλε όπλο σε εστιατόριο, ωστόσο ο φίλος του Ντάρεν Φρέσκο το «πήρε πάνω του». Κάτι που βέβαια ο τελευταίος αποκάλυψε στο δικαστήριο, αλλά αρνήθηκε ο παραολυμπιονίκης.

Νωρίτερα, μια γειτόνισσα του ζευγαριού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άκουσε γυναικείες και ανδρικές φωνές πριν τους πυροβολισμούς. Όπως επίσης και ότι το φως στο μπάνιο ήταν αναμμένο, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Πιστόριους.

«Ήταν λίγο μετά τους πυροβολισμούς, όταν άκουσα πάλι μια γυναίκα να ουρλιάζει τρομοκρατημένη. Βγήκαμε στο μπαλκόνι για να δούμε αν μπορούμε να διαπιστώσουμε όπου προερχόταν η κραυγή, αλλά δεν μπορούσαμε. Μπορούσαμε μόνο να δούμε τα δύο σπίτια, όπου τα φώτα ήταν ανοικτά. Είπα στο σύζυγό μου ότι ακούγεται σαν δολοφονία σε οικογένεια… », κατέθεσε η γειτόνισσα.