Με την άφιξη σήμερα του πρώτου ξένου κρουαζιεροπλοίου για το 2014, στο λιμάνι της Λεμεσού, εγκαινιάζεται για την παρούσα χρονιά η «περίοδος των κρουαζιέρων», ενός τομέα με μεγάλη συμβολή στον τουρισμό και σημαντικό μερίδιο στα οικονομικά του τόπου.
 
Γύρω στις 11 το πρωί, στην προβλήτα του λιμανιού της Λεμεσού έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Saga Pearl II» το οποίο μεταφέρει 500 επιβάτες, με πλήρωμα 200 ατόμων. Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη, ή να επιλέξουν να επισκεφθούν άλλα αξιοθέατα του νησιού. 

Οι ενδείξεις μέχρι τώρα, δηλώνει ο λιμενάρχης Λεμεσού κ. Γιώργος Πούρος, φανερώνουν πως οι κρουαζιέρες θα κινηθούν στα ίδια περσινά επίπεδα, προφανώς και με ελαφρά μείωση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα υπάρχουν ήδη δηλωμένες στο Λιμεναρχείο για το 2014, 100 αφίξεις ξένων κρουαζιερόπλοιων και 52 εταιρειών κυπριακών συμφερόντων. Στον υπολογισμένο αυτό αριθμό, πιθανόν να προστεθούν ακόμη 10-15 κρουαζιερόπλοια, που θα περιλάβουν για σταθμό στις θαλάσσιες περιηγήσεις στη Μεσόγειο και το λιμάνι Λεμεσού. 

Την περασμένη χρονιά στο λιμάνι της Λεμεσού «έδεσαν» 181 κρουαζιερόπλοια, 154 ξένων εταιρειών και 27 κυπριακών ομίλων. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως  στην «τονωτική ένεση» από τον θαλάσσιο τουρισμό, σοβαρό μερίδιο προσφέρουν και τα πολεμικά σκάφη που όλο και πιο πυκνά ελλιμενίζονται στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό και ξεκούραση, με τις εξόδους, των πληρωμάτων τους.