current views are: 3

24 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση18:31

Στις Βρυξέλλες θα γίνει τελικά η σύνοδος των G8

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου τον Ιούνιο αντί για το Σότσι, στη Ρωσία, όπως αποφάσισαν οι G7 από την Ολλανδία. 

Δημοσίευση 18:31’
αρθρο-newpost

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου τον Ιούνιο αντί για το Σότσι, στη Ρωσία, όπως αποφάσισαν οι G7 από την Ολλανδία. 

Στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου τον Ιούνιο αντί για το Σότσι, στη Ρωσία, όπως αποφάσισαν οι G7 από την Ολλανδία

«Δεν μας νοιάζει» δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν αναμένει πλέον ότι θα διεξαχθεί μια Σύνοδος Κορυφής της Ομάδας των (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου τον Ιούνιο στο Σότσι, στη Ρωσία.

Το πολιτικό περιβάλλον δεν είναι ορθό για μια τέτοια συνάντηση επί του παρόντος, είπε η Μέρκελ στη Χάγη όπου διεξάγεται η Σύνοδος για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Έχουν ήδη οριστεί σαφείς συνέπειες για φέτος, κατά την άποψή μου», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε απόψε από την πλευρά του την εκτίμηση ότι ο ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ρωσίας από την Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δεν θα αποτελέσει «μια μεγάλη τραγωδία».

«Εάν οι εταίροι μας των δυτικών χωρών πιστεύουν ότι αυτή η σύνθεση είναι ξεπερασμένη, ας είναι» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 
«Εμείς δεν εξαρτώμεθα από αυτό το σχήμα και για εμάς, δεν θα ήταν μια μεγάλη τραγωδία εάν (οι G8) δεν συγκληθεί η σύνοδος κορυφής» στο Σότσι, προσέθεσε ο ίδιος.

«Η G8 αποτελεί μια ανεπίσημη ομάδα. Κανείς δε μπορεί να αποβάλει κάποιον άλλο» από αυτή, τόνισε ο Λαβρόφ, που εκπροσώπησε τη Ρωσία στη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν ακύρωσε τη συμμετοχή του, προσθέτοντας ότι η Ρωσία εκτιμά ότι αυτό «δεν θα είναι πρόβλημα».

Εξάλλου «όλα τα σημαντικά θέματα συζητούνται στη G20», επισήμανε.


σχετικα αρθρα