Νεκρός με δύο σφαίρες στην καρδιά, έπεσε ο ακροδεξιός ηγέτης της οργάνωσης Δεξιός Τομέας Ολεξάντρ Μουζίτσκο, ο οποίος είχε σπείρει τον πανικό στους οπαδούς του έκπτωτου Γιανουκόβιτς.

Ο Αλεξάντρ Μούζικο δολοφονήθηκε στην περιοχή Ρόβνο, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει το Russia Today.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ο Μουζίτσκο σκοτώθηκε χθες Δευτέρα στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην πόλη Ρόβνο, στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. 

Ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Λε Μπλαν, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στη δυτική Ουκρανία άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βολοντίμιρ Εβντοκίμοφ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Interfax. 

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μουζίτσκο «ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του», πρόσθεσε ο Εβντοκίμοφ. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube ο Μουζίτσκο δήλωνε ότι οι αρχές της Ουκρανίας είχαν αποφασίσει είτε να τον σκοτώσουν, είτε να τον παραδώσουν στη Ρωσία, και στη συνέχεια να επιρρίψουν τις ευθύνες στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο ίδιος πάντως είχε γίνει διεθνώς γνωστός όταν είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να προπηλακίζει Ουκρανό εισαγγελέα μέσα στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Ria-Novosti και Interfax, τα οποία επικαλούνται ρωσικές δικαστικές αρχές, εναντίον του Μουζίτσκο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα έρευνας από τη Ρωσία, η οποία τον κατηγορεί ότι το 2000 συμμετείχε σε μάχες στην Τσετσενία στο πλευρό των αυτονομιστών ισλαμιστών και ότι ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 20 ρώσων στρατιωτών.