Ο Σεργκέι Κουνίτσιν, εκπρόσωπος του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, παραιτήθηκε από τη θέση του για να διαμαρτυρηθεί για την απραξία, όπως την χαρακτήρισε, των αρχών του Κιέβου στο θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

«Ντρέπομαι για όλα αυτά», δήλωσε ο Κουνίτσιν, βουλευτής του κόμματος Ουντάρ του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοινώνοντας την παραίτησή του χθες Δευτέρα βράδυ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας. 

«Η διαταγή της απομάκρυνσης των δυνάμεών μας από την Κριμαία υπογράφηκε μόλις σήμερα (Δευτέρα). Όμως αύριο δεν θα υπάρχει πλέον κανένας για να απομακρυνθεί! Κάθε ημέρα οι στρατιωτικοί μας κρατούνται όμηροι, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να συγκαλούμε συνεδριάσεις και συζητήσεις», σημείωσε ο Κουνίτσιν που έχει πολεμήσει στο Αφγανιστάν. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει μάταια υποβάλει πολλές προτάσεις στην ουκρανική κυβέρνηση, ακόμη και πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ώστε να διατηρηθεί η Κριμαία στους κόλπους της Ουκρανίας, μεταξύ αυτών και την υιοθέτηση ενός νόμου για τη ρωσική γλώσσα, αλλά και τη δημιουργία μιας ειδικής οικονομικής ζώνης. 

«Ντρέπομαι που συμμετείχα σε αυτό χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτε», υπογράμμισε ο Κουνίτσιν.