Ένα νέο σενάριο για την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing, είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η οποία επικαλείται πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, η πτώση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας.

Η ομάδα που ερευνά την εξαφάνιση του Boeing, υποστηρίζει ότι ούτε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ούτε κάποια φωτιά θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πορεία που είχε το αεροσκάφος, αλλά ούτε και την απενεργοποίηση όλων των συστημάτων επικοινωνίας του.

Παράλληλα, επίσημη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι υπάρχει η θεωρία πως «αυτή ήταν σκόπιμη πράξη από κάποιον που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο, ο οποίος θα έπρεπε να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για αυτή την ενέργεια».

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάποια πυρκαγιά η πηγή ανέφερε «Δεν ταιριάζουν αυτά τα στοιχεία. Οι ερευνητές μελετούν τις διαδικασίες που απαιτούνται για να φθάσει το αεροπλάνο μέχρι το σημείο όπου φαίνεται να συνετρίβη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέταξε μέχρι εκεί χωρίς να υπάρχει κάποιο απρόοπτο».

Παράλληλα, Οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, αφού οι οικογένειες των θυμάτων είναι εξοργισμένες από τη στάση της κυβέρνησης της Μαλαισίας και ζητούν να τους δοθούν όλα τα στοιχεία για τις έρευνες που είναι ακόμα σε εξέλιξη.