current views are: 2

26 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση09:53

Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε 122 αντικείμενα στον Ινδικό ωκεανό

Μεγάλο αριθμό αντικειμένων και συγκεκριμένα 122 εντόπισε γαλλικός δορυφόρος στις 23 Μαρτίου στον Ινδικό Ωκεανό όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing.

Δημοσίευση 09:53’
αρθρο-newpost

Μεγάλο αριθμό αντικειμένων και συγκεκριμένα 122 εντόπισε γαλλικός δορυφόρος στις 23 Μαρτίου στον Ινδικό Ωκεανό όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing.

Μεγάλο αριθμό αντικειμένων και συγκεκριμένα 122 εντόπισε γαλλικός δορυφόρος στις 23 Μαρτίου να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, μερικά από τα αντικείμενα αυτά έχουν μέγεθος 23 μέτρα, είναι φωτεινά, είναι από κάποιο συμπαγές υλικό και εμφανίστηκαν περίπου 2,500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ και ενδέχεται να είναι συντρίμμια από από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν την Κυριακή 23 Μαρτίου από την εταιρεία Airbus Defence and Space, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

Να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Boeing σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εν τω μεταξύ από το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για την ανεύρεση των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. 

Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν οδηγήσει χθες, Τρίτη, σε διακοπή των ερευνών που οργανώνονται από το Περθ, τη μεγάλη πόλη της δυτικής Αυστραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χλμ. από την εκτεταμένη ζώνη των ερευνών. 

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επωφεληθούν σήμερα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να επιστρέψουν στη ζώνη. 

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάσθηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων που έφθαναν σε ύψος πάνω από τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του. 

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών. Σ’ αυτή την απομακρυσμένη περιοχή δεν συχνάζουν πλοία και σπάνια βρίσκει κανείς αντικείμενα που προέρχονται από πλοία, όπως για παράδειγμα εμπορευματοκιβώτια που έχουν πέσει στο νερό. 

Αγωγή κατά της Boeing και της Malaysia από δικηγορική εταιρεία

Την ίδια ώρα, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law ανακοίνωσε ότι κατέθεσε χθες αγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης κατά της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον πατέρα ενός από τους επιβάτες της πτήσης MH370, με το επιχείρημα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Η εταιρεία αναμένει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν οι οικογένειες μεγάλου μέρους των επιβατών του μαλαισιανού αεροπλάνου.

Ειδικότερα, η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο του Ιλινόι εξ ονόματος του πατέρα του επιβάτη Φίρμαν Σιρεγκάρ, 25 ετών, ινδονησιακής υπηκοότητας. Αντικείμενο της αγωγής είναι να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία.

Αν και στην αγωγή αναφέρονται τόσο η Boeing, όσο και η Malaysia Airlines, το βάρος πέφτει στην κατασκευάστρια εταιρεία, διότι η Ribbeck Law θεωρεί ότι το αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη, δήλωσαν δικηγόροι της εταιρείας του Σικάγο.

“Η δική μας θεωρία για την υπόθεση είναι ότι υπήρξε βλάβη στα συστήματα στο πιλοτήριο, η οποία είναι πιθανόν να προκάλεσε πυρκαγιά που οδήγησε στην απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη ή ίσως εξαιτίας ελαττώματος στην άτρακτο προκλήθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα, που επίσης προκάλεσε την απώλεια των αισθήσεων του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη”, δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος αεροπορικών περιστατικών της εταιρείας.

“Το αεροπλάνο ήταν αεροπλάνο-φάντασμα για πολλές ώρες πριν εξαντληθούν τα καύσιμα”, είπε.

Η Ribbeck Law δεν αποκάλυψε το ύψος της αποζημίωσης που θα απαιτήσει, αλλά ανέρχεται σε “πολλά εκατομμύρια δολάρια”.

Η εταιρεία εκπροσωπεί δεκάδες συγγενείς και επιβάτες της πτήσης 214 της Asiana Airlines, που κατέπεσε κατά την προσγείωσή της στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, στις 6 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις επιβάτες και να τραυματισθούν 180.


σχετικα αρθρα