Τρεις πτέραρχοι της πολεμικής αεροπορίας συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Εξωτερικών των μελών της Ένωσης Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Καράκας προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους στον κ. Μαδούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επέμεινε ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «συνεχές πραξικόπημα». Αυτή τη φορά, ωστόσο, αναφερόταν σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Θα εκπλαγείτε. Χθες το βράδυ, τρεις πτέραρχοι της πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό έρευνα, συνελήφθησαν χάρη στο ισχυρό ηθικό των ενόπλων δυνάμεών μας – τρεις πτέραρχοι σκόπευαν να ξεσηκωθούν εναντίον της νομίμως συσταθείσας κυβέρνησης και πλέον βρίσκονται στη διάθεση των δικαστηρίων», δήλωσε ο κ. Μαδούρο.

Πρόσθεσε δε ότι ένας από τους τρεις υπόπτους είχε «δεσμούς» με την αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι αναζητά «συντομεύσεις» στην εξουσία μέσω της βίας, του χάους και της αποσταθεροποίησης που έχει στοιχίσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, ο κ. Μαδούρο κατηγορεί εδώ και καιρό τους διαδηλωτές ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει τη δυσανάλογη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών από τις ένοπλες φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.