Την επίσημη έναρξη των εργασιών κατασκευής της δεύτερης σιδηροτροχιάς σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Βελιγράδι με το Πάντσεβο κήρυξε χθες ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των σερβικών σιδηροδρόμων, που χρηματοδοτείται μέσω ενός ρωσικού δανείου, ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

"Η αναβάθμιση των σερβικών σιδηροδρόμων θα συμβάλλει περαιτέρω στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ως εκ τούτου, η υλοποίηση του έργου που ξεκινά σήμερα είναι μείζονος οικονομικής σημασίας" ανέφερε ο κ. Νίκολιτς, σε συνάντηση που είχε (στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πάντσεβο), με ρωσική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

"Η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών θα ενισχύσει και άλλες βιομηχανίες, εξασφαλίζοντας ταχύτερη ροή των αγαθών, ενώ η ποιότητα υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες θα ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σερβίας στη συνάντηση, όπου εκτός από τον κ. Σοκόλοφ, συμμετείχαν ο πρέσβης της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν και ο πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Από την πλευρά του, ο κ. Σοκόλοφ σημείωσε ότι το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής προεδρίας, το έργο θα αναλάβουν να εκτελέσουν σερβικές εταιρείες, κάτι που συνεπάγεται τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Σέρβους πολίτες.