Με μελανά χρώματα περιέγραψε την οικονομική κατάσταση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι προϋπολογισμοί του πανεπιστημίου ελαττώνονται δραματικά.

«Έχουμε φτάσει, πλέον, στα όριά μας» προειδοποίησε ο κ. Χριστοφίδης σε δηλώσεις, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΣ της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Χριστοφίδης υπέδειξε την ανάγκη επενδύσεων στο κτιριακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου, γιατί ο αριθμός των φοιτητών έχει αυξηθεί με τέτοιους ρυθμούς και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στέγασης.

Επίσης, ο πρύτανης χαρακτήρισε το θέμα της ανέλιξης του ακαδημαϊκού προσωπικού ως σοβαρό πρόβλημα. Όπως είπε, το πανεπιστήμιο πρότεινε οι ανελίξεις να γίνονται χωρίς επιβάρυνση, γιατί είναι μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης των συναδέλφων στο Ίδρυμα, που αυτό δεν μπορεί να σταματήσει. Επισήμανε, δε, ότι «ούτε στην Ελλάδα, όπου επικρατεί μια πρωτοφανής κρίση εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχουν σταματήσει οι ανελίξεις του ακαδημαϊκού προσωπικού των πανεπιστημίων».