Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει έμπρακτα στην παγκόσμια εκδήλωση του Σαββάτου, "Ώρα της Γης" και καλεί τους δημότες να κάνουν το ίδιο, σβήνοντας για μια ώρα όλα τα φώτα στις οικίες και στα υποστατικά τους.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο Δήμος θα σβήσει τα φώτα στο Δημοτικό Μέγαρο, αυτό το Σάββατο, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30, συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της "Ώρας της Γης", προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, "ένα μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη".

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί παράλληλα τους δημότες του, να σβήσουν κι αυτοί τα φώτα και να δεσμευτούν με περισσότερες δράσεις, δίνοντας το μήνυμα ότι η επόμενη μέρα θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης. Εξάλλου, σε δεύτερη ανακοίνωση του, το Δημαρχείο Λεμεσού αναφέρει πως αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης για την αναγκαιότητα και τη σημασία της ανακύκλωσης και γενικά της σωστή διαχείρισης των σκυβάλων από κάθε νοικοκυριό, στο πλαίσιο των οδηγιών της ΕΕ για μείωση των απορριμμάτων στο 50%, μέχρι το 2020.

Τονίζει δε ότι η μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση των τελών για την κατεργασία των σκυβάλων στις Μονάδες Διαχείρισης, η οποία θα μεταφέρεται στα νοικοκυριά. Τέλος, ο Δήμος εκφράζει τη βεβαιότητα του πως οι δημότες θα ανταποκριθούν και θα ξεκινήσουν το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών από τα απορρίμματα, για το καλό όλων.